Rybí prsty s ovesnou kaší

12.05.2021

Některé děti nemají rády ryby. Ani filé do nich nedostanete. Všichni ale víme, jak jsou ryby zdravé a dobré, takže by byla škoda, kdybychom je děti nenaučili jíst. V těchto rybích prstech si je jistojistě zamilují. Kromě tresky totiž obsahují hrášek, a ten děti milují! A také baby špenát je něco, co už možná mají rády, protože baby špenát je přece výhradně pro děti. S vajíčkem, máslem a Kendamil vícezrnnou kaší se po nich jenom zapráší!

Vhodné od ukončeného 10. měsíce


Co budete potřebovat

  • hrst baby špenátu
  • 30 g (mraženého) hrášku
  • 80 g tresky
  • 1 vejce
  • 10 g Kendamil BIO/Organické dětské vícezrnné kaše
  • máslo (nebo olivový olej nebo ghí)

Jak na to

Umytý baby špenát nakrájejte na malé kousky a stejně tak na malé kousky nakrájejte tresku. Přidejte rozmrazený hrášek a všechno krátce orestujte na másle. Směs nechte vychladnout, přidejte kaši a vejce a všechno promíchejte. V rukách vytvarujte "rybí prsty", které položte na plech s pečicím papírem a rukou případně upravte tvar, aby byly všechny zhruba stejně velké a silné. Pečte při 170 °C 20 až 25 minut.

Tip: Při tvarování hmoty si ruce posypte kaší, aby se vám hmota nelepila na prsty. Rybí prsty je možné také vytvarovat lžičkou přímo na pečicím papíru.

Autor: Lenka Palenčárová alias @lilchef_lenka