Lehký tvarohový dezert

25.06.2021

Tento dezert je skutečně lehký. Na výrobu zcela jistě, z kalorického hlediska... si naše děti tu trošku poctivého plnotučného tvarohu nadupaného bílkovinami a kvalitním mléčným tukem spolu s kapkou přírodního sladidla rozhodně zaslouží. Zvláště když je doplňuje vyzrálé čerstvé ovoce. To je pak možné dezert dosladit skutečně jen trošičku. V kombinaci s kakaovými kolečky Good Gout a vanilkovým extraktem jde o velice lahodnou pochoutku. 

Vhodné od ukončeného 10. měsíce


Co budete potřebovat

  • 250 g jemného plnotučného tvarohu
  • Good Gout BIO Kakaová kolečka
  • agávový sirup (nebo datlový sirup, případně med)
  • vanilkový extrakt
  • čerstvé jahody
  • banán
  • 2 uzavíratelné skleničky

Jak na to:

V misce promíchejte tvaroh spolu s agávovým sirupem a několika kapkami vanilkového extraktu. Kvůli tomu, že dezert bude několik hodin odpočívat v ledničce, je vhodné použít uzavíratelné skleničky. 

Do první dejte jako spodní vrstvu tvaroh, kolem stěn vyložte kolečka banánu a doprostřed vsypte několik lžiček rozdrobených kakaových koleček. Na ně opět trošku tvarohu a tentokrát už jen trošku sušenek, aby v lednici stihly nasát vlhkost a zvláčnět. 

Na druhou skleničku si rozmixujte nebo lžičkou pomačkejte několik jahod, které smíchejte s troškou zbylého tvarohu. Na dno skleničky dejte opět tvaroh, na něj kolečka banánu a jahodovo-tvarohové pyré. Postup opakujte, dokud máte banán a pyré nebo dokud nenaplníte skleničku. Poslední vrstvu by měl tvořit tvaroh. 

Obě skleničky uzavřete a vložte do ledničky. Pokud dezert připravujete dopoledne, bude po obědě tak akorát tak "zralý" pro mlsání.

Tip: První dezert můžete ozdobit rozlomeným kakaovým kolečkem, druhý banánem a práškem z malin sušených mrazem.

Autor: Lenka Palenčárová alias @lilchef_lenka