Recept pro děti od ukončeného 10. měsíce: Lehký tvarohový dezert
![](https://6e8bd9a47f.clvaw-cdnwnd.com/3a74dbec13db825a393c720aab263df8/200000341-d0fdcd0fde/DSC_1786%20%28kopie%29.jpeg?ph=6e8bd9a47f)
Tento dezert je skutečně lehký. Na výrobu zcela jistě, z kalorického hlediska... si naše děti tu trošku poctivého plnotučného tvarohu nadupaného bílkovinami a kvalitním mléčným tukem spolu s kapkou přírodního sladidla rozhodně zaslouží. Zvláště když je doplňuje vyzrálé čerstvé ovoce. To je pak možné dezert dosladit skutečně jen trošičku. V kombinaci s kakaovými kolečky Good Gout a vanilkovým extraktem jde o velice lahodnou pochoutku.
Vhodné od ukončeného 10. měsíce
Co budete potřebovat
- 250 g jemného plnotučného tvarohu
- Good Gout BIO Kakaová kolečka
- agávový sirup (nebo datlový sirup, případně med)
- vanilkový extrakt
- čerstvé jahody
- banán
- 2 uzavíratelné skleničky
Jak na to:
V misce promíchejte tvaroh spolu s agávovým sirupem a několika kapkami vanilkového extraktu. Kvůli tomu, že dezert bude několik hodin odpočívat v ledničce, je vhodné použít uzavíratelné skleničky.
![](https://6e8bd9a47f.clvaw-cdnwnd.com/3a74dbec13db825a393c720aab263df8/200000342-c6ed7c6ed9/2B030362-7180-46AA-84EA-3E1592C993D7.jpeg?ph=6e8bd9a47f)
Do první dejte jako spodní vrstvu tvaroh, kolem stěn vyložte kolečka banánu a doprostřed vsypte několik lžiček rozdrobených kakaových koleček. Na ně opět trošku tvarohu a tentokrát už jen trošku sušenek, aby v lednici stihly nasát vlhkost a zvláčnět.
Na druhou skleničku si rozmixujte nebo lžičkou pomačkejte několik jahod, které smíchejte s troškou zbylého tvarohu. Na dno skleničky dejte opět tvaroh, na něj kolečka banánu a jahodovo-tvarohové pyré. Postup opakujte, dokud máte banán a pyré nebo dokud nenaplníte skleničku. Poslední vrstvu by měl tvořit tvaroh.
Obě skleničky uzavřete a vložte do ledničky. Pokud dezert připravujete dopoledne, bude po obědě tak akorát tak "zralý" pro mlsání.
Tip: První dezert můžete ozdobit rozlomeným kakaovým kolečkem, druhý banánem a práškem z malin sušených mrazem.
Autor: Lenka Palenčárová alias @lilchef_lenka