Kuřecí medailonky

10.05.2021

Kuřecí medailonky jsou zdravá varianta zeleninovo-kuřecích kroketek, které se nesmaží, ale vaří v páře a poté zapékají v troubě. Na povrchu jsou nazlátlé a lekce křupavé a uvnitř krásně vláčné. A hlavně zapomeňte na přepálený tuk, protože v tomto receptu žádný není. Jen spousta zeleniny, vajíčko, šťavnaté kuřecí masíčko, rýžová a kukuřičná mouka a zase spousta zeleniny, kterou obsahuje Kendamil Jemná bezlepková kaše s brokolicí, květákem a sýrem. Užijte si spolu s vašimi dětmi tu skvělou chuť a podmanivou vůni sýra!

Vhodné od ukončeného 10. měsíce


Co budete potřebovat

Jak na to

Maso, brokolici, batát a cibulku uvařte v páře. Pak vše nadrobno nasekejte a smíchejte v misce s vajíčkem. Poté vmíchejte Kendamil Jemnou bezlepkovou kaši tak, aby vznikla hmota, která se dá v rukách tvarovat. Na plech s pečicím papírem položte vytvarované medailonky a pečte při 180 °C přibližně 20 minut, dokud nebudou na povrchu hezky zlatavé.

Tip: Namísto batátu je možné použít i obyčejný brambor. Zeleninu je možné také namísto v páře povařit krátce ve vodě. Nasaje ale větší množství vody, takže na zahuštění bude zapotřebí použít víc kaše.

Autor: Lenka Palenčárová alias @lilchef_lenka