Borůvkové donutky

10.05.2021

Donuts jsou vlastně takové české koblížky bez marmelády, které mají uprostřed dírku, takže vypadají spíš jako věnečky. Bývají polité sladkou polevou a posypané ještě sladším zdobením a stejně jako koblížky se smaží na spoustě tuku, což my ale rozhodně dělat nebudeme. Tato zdravější varianta se peče a je navíc tak jednoduchá, že ji zvládne opravdu každý, kdo umí pustit troubu. A vaše děti ji budou milovat!


Vhodné od ukončeného 8. měsíce 


Co budete potřebovat

  • 50 g Kendamil Borůvkové kaše
  • 30 g mletých ovesných vloček
  • 1 žloutek
  • 140 ml vody
  • 1 polévkovou lžíci čerstvých nebo mražených borůvek

Jak na to

Všechny ingredience dejte do misky a řádně promíchejte. Směsí naplňte formičky na donutky a pečte při 180 °C zhruba 25 minut.

Autor: Lenka Palenčárová alias @lilchef_lenka